【題目】Summer is a great time to improve your child’s reading! Reading over the summer can help your child keep up his reading gains during the past school year and also help prepare him for the next year!

How to sign up:

We are inviting you to sign up for free to help your child be an active reader this summer!

Go to www__readfun org

Select "Parent" ( NOT "Teacher" )

Click on the blue "Sign Up"

What we provide:

We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities. To make summer reading easy, we have selected interesting and knowledge-filled articles of different levels. You can go to www__Readfun.org/summer-reading to download and print the articles for free.

How to use:

TIP 1: Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child’s reading level. Don’t be afraid to start with articles of lower grade levels. The important thing is that he reads, reads, reads!

TIP 2: It’s also important to help your kid develop good reading habits. Help him keep a good record of his summer reading. Besides, encourage him to discuss what he has read with family members. That way, you will all have a good time.

We wish you and your family a great summer!

1The first two sentences of the text above are about________.

A. different types of booksB. the coming school year

C. the importance of summer readingD. good places for summer reading

2What does www. readfun.org provide?

A. Online teachers.B. Pen friends' information.

C. Interesting videosD. Articles of different levels

3The underlined word "accessible" in the text means" easy to_____”.

A. writeB. discussC. understandD. compare

4According to TIP 2, parents should help their kids develop ___ good reading habit(s).

A. 1B. 2C. 3D. 4

5The text above is written to ____.

A. introduce a reading programB. sell books to school kids

C. encourage parents to read moreD. share reading experience

【答案】

1C

2D

3C

4B

5A

【解析】

暑假期間是提高孩子閱讀能力的好時(shí)機(jī),這個(gè)廣告邀請(qǐng)家長(zhǎng)們免費(fèi)注冊(cè),幫助你的孩子成為一個(gè)積極的閱讀者。文章中介紹了注冊(cè)的方法、這個(gè)網(wǎng)站提供的內(nèi)容以及如何使用等信息。

1細(xì)節(jié)理解題。題目涉及的是文章第一段的內(nèi)容,根據(jù)第一段Summer is a great time to improve your child’s reading! Reading over the summer can help your child keep up his reading gains during the past school year and also help prepare him for the next year!,這兩句話說(shuō)的是“夏天是提高孩子閱讀能力的好時(shí)機(jī)!閱讀可以幫助孩子保持過(guò)去一個(gè)學(xué)年的閱讀成績(jī),還能為下一年做好準(zhǔn)備”。由此可知,這一段主要強(qiáng)調(diào)了暑期閱讀的重要性,為下面的推銷(xiāo)做鋪墊。故應(yīng)選C。

2細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)短文中What we provide: We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities.可知,這個(gè)網(wǎng)站提供了很多免費(fèi)的、高質(zhì)量的文章和活動(dòng)。由此可知應(yīng)選D。

3詞義猜測(cè)題。根據(jù)單詞所在的句子Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child’s reading level.可知,文章建議選擇適合孩子閱讀水平的文章,這樣的文章孩子可以理解。故accessible在這里的意思應(yīng)是“能理解的”,故選C

4細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Tip 2Help him keep a good record of his summer reading. Besides, encourage him to discuss what he has read with family members可知,這里提到了幫助孩子養(yǎng)成兩個(gè)好的閱讀習(xí)慣:第一個(gè)是把夏天的閱讀記錄下來(lái);第二個(gè)鼓勵(lì)孩子和家人討論他讀過(guò)的書(shū)。因此應(yīng)選B。

5主旨大意題。這篇短文從暑期閱讀的重要性入手,目的在于給家長(zhǎng)們介紹一個(gè)暑期閱讀的項(xiàng)目,讓家長(zhǎng)們免費(fèi)注冊(cè),并在文章中介紹了如何使用這一網(wǎng)站等相關(guān)信息。故A選項(xiàng)符合文意。B選項(xiàng)是:給孩子賣(mài)書(shū);C是鼓勵(lì)家長(zhǎng)們讀書(shū);D分享閱讀經(jīng)驗(yàn)。

這篇短文是一個(gè)廣告,邀請(qǐng)家長(zhǎng)們免費(fèi)注冊(cè),幫助你的孩子成為一個(gè)積極的閱讀者。短文主題明確,結(jié)構(gòu)清晰,內(nèi)容貼近學(xué)生們的日常生活,比較容易理解。題目設(shè)置有細(xì)節(jié)理解、詞義猜測(cè)和主旨大意,考查比較全面。做題時(shí),應(yīng)先快讀短文,了解大意;然后閱讀題目,根據(jù)題目所問(wèn),鎖定文章相關(guān)段落或語(yǔ)句,結(jié)合選項(xiàng)作答。細(xì)節(jié)題稍簡(jiǎn)單一些,答案可以直接在原文找到。如第2小題,根據(jù)題目中的provide可定位到What we provide這一部分,根據(jù)What we provide: We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities.可知,這個(gè)網(wǎng)站提供了很多免費(fèi)的、高質(zhì)量的文章和活動(dòng)。由此可知應(yīng)選D。詞義猜測(cè)題考查學(xué)生根據(jù)上下文語(yǔ)境猜測(cè)單詞的意思,根據(jù)這個(gè)單詞所在的句子Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child’s reading level.可知,文章建議選擇適合孩子閱讀水平的文章,這樣的文章孩子可以理解。故accessible在這里的意思應(yīng)是“能理解的”,故選C。

練習(xí)冊(cè)系列答案
相關(guān)習(xí)題

科目:初中英語(yǔ) 來(lái)源: 題型:

【題目】--- I want to know if you can help with my Chinese. I really need help.

--- ______. What about talking with me in Chinese after school every day?

A. With pleasureB. You’ re welcome.C. Never mindD. My pleasure

查看答案和解析>>

科目:初中英語(yǔ) 來(lái)源: 題型:

【題目】根據(jù)所給中文意思完成句子,每空限填一詞。

1地勢(shì)向河邊陡然傾斜。

The land_____ _____sharply towards the river.

2警方正在搜查一個(gè)皮膚黝黑的高個(gè)子男人。

The police are_____ _____a tall dark man.

3我們家離商店區(qū)最遠(yuǎn)。

Our house is the_____ _____the stores.

4瓷盤(pán)碎片散落在地上。

The china dish lay_____ _____on the floor.

5護(hù)土給病人整理床鋪,使他躺得舒服一些。

The nurse comforted the patient by_____ _____his bed.

查看答案和解析>>

科目:初中英語(yǔ) 來(lái)源: 題型:

【題目】句子翻譯 將下列句子譯成英語(yǔ),并寫(xiě)在答題卷上標(biāo)有題號(hào)的橫線上。

1湯姆對(duì)閱讀感興趣。

_____________________

2他夢(mèng)想將來(lái)成為一名成功的作家。

_____________________

3對(duì)他來(lái)說(shuō),盡可能地多閱讀很有必要。

_____________________

4他己經(jīng)在寫(xiě)作比賽中多次獲獎(jiǎng)。

_____________________

5他認(rèn)為還需要更多的努力來(lái)實(shí)現(xiàn)他的夢(mèng)想。

_____________________

查看答案和解析>>

科目:初中英語(yǔ) 來(lái)源: 題型:

【題目】 Find the only mistake in each line and correct it.

Get a full scholarship(獎(jiǎng)學(xué)金) to study at New 21. 1

York University gives Vera a good chance to start her university far from home.

Bringing up in a small Florida town by her grandparents, 22. 2

Vera wanted to see the outside world when she graduated from high school three years ago.

“I was 17 and just wanted to get out of my small town.” said

Vera, who studies Chinese in her high school three years ago 23. 3

and is majoring in Global China Studies at NYU Shanghai now.

As a foreign student, Vera found that difficult to face 24. 4

the cultural differences at first, and it didn’t take her 25. 5

long to get used to them. Only two weeks later, it wasn’t a problem at all.

For her first three years of study abroad, she chose Argentina 26. 6

and Italy because she dreamt to study different kinds of language. 27. 7

“The people in those places that I’ve gone to help me improve 28.8

my Spanish and learn Italian. I also spent time travel to Eastern 29.9

Europe when I was there.” Vera said.

Talking about her career plans, she is thirsty for working in the

language-teaching area which she had experiences before. 30. 10

查看答案和解析>>

科目:初中英語(yǔ) 來(lái)源: 題型:

【題目】根據(jù)所給漢語(yǔ)句子完成英語(yǔ)句子,詞數(shù)不限。

1作為一名醫(yī)生,我們承擔(dān)不起犯任何錯(cuò)誤。

_________________________________________________________________________

2我的字典不見(jiàn)了,不是老師就是一個(gè)同學(xué)拿錯(cuò)了。

_________________________________________________________________________

3當(dāng)我聽(tīng)到這個(gè)激動(dòng)人心的消息時(shí),我禁不住哭了。

_______________________________________________________________________

4和朋友分享你的煩惱能讓你更容易的享受生活。

________________________________________________________________________

5如果你做決定有困難,穿白衣服的那個(gè)女孩可以幫助你。

________________________________________________________________________.

6Amystrong自從8歲時(shí)起就對(duì)飛行感興趣。

_________________________________________________________________________.

查看答案和解析>>

科目:初中英語(yǔ) 來(lái)源: 題型:

【題目】Boys and girls, no matter what difficulties you face, please don’t be disappointed.

and work hard. This is the key to success.

A. Cheer upB. Stay upC. Pick up

查看答案和解析>>

科目:初中英語(yǔ) 來(lái)源: 題型:

【題目】六、補(bǔ)全對(duì)話

根據(jù)下面的對(duì)話情景,在每個(gè)空白處填上一個(gè)適當(dāng)?shù)木渥?/span>,使對(duì)話的意思連貫、完整。

A: Hi, Jim. Are you free this Saturday?

B: Yes. 1 ?

A: I plan to visit the zoo.

B: 2?

A : Because I want to write a report about animal in danger.

B: OK. I’ll go there with you. 3?

A: We live far from the zoo, so we can go there by bus.

B: Good. Then, 4?

A: Saturday afternoon? No. I have to go online for some information about animals in danger on Saturday afternoon.

B: Don't worry.5 .

A: Thanks. It's really kind of you.

查看答案和解析>>

同步練習(xí)冊(cè)答案