17.Susie May Isaacs,my great-grandmother,was a beautiful woman,both in person and in spirit. She was born in a boat in Western Oklahoma.During the eleven years I knew her I received the gifts of witnessing determination,courage,love and perseverance.Ma lost her leg when she was 83due to poor circulation and was told she would be in a wheelchair the rest of her life.The doctors were astonished when she left the hospital using a cane and had named her new wooden leg"Peggy".
In 1982 Ma had a heart attack and was diagnosed with heart failure.During the weeks she was in ICU( 加護病房),the hospital did not allow children to visit.Ma became very upset and refused to eat until she was allowed to see her sixteen great-grandchildren.
We all had received bibles from her as babies which were filled with clippings (剪報) of jokes and stories.When we saw Ma,she gave us all 5dollars.With the help of our parents we bought 16 new bibles for her to sign and fill with her clippings.None expected her to be able to sign them all before she passed away.But we all underestimated (低估) her courage and strength when she was released from her"death bed"to go home and began her task of love.During her last month she signed all the bibles and gave them to us filled with clippings and hand written poems.
Many years before Ma's death she had told her friends she would die on a Sunday so she could meet her Lord when he wasn't so busy.She had a massive heart attack on Thursday afternoon.She endured eight heart attacks between then and Sunday morning at six when she went on to meet her Lord.
I believe the few short years when I was blessed with the company of that wonderful woman who helped me to be strong during the rough times and perseverance.The constant love,laughter and courage I saw from Ma is what I remember most from a woman have met sufferings with a smile on her face and her head held high.
47.Why was Susie May Isaacs in low spirit?C
A.Because she would be in a wheelchair the rest of her life.
B.Because she was diagnosed with heart failure.
C.Because the children were not permitted to visit her.
D.Because her old friend had died.
48.What surprised the whole family was that Susie May Isaacs before her deathB.
A.had left the hospital using a cane
B.had finished signing all bibles
C.had given everyone each $5
D.had given her favorite bibles as gifts
49.The fourth paragraph suggests that Susie May IsaacsD.
A.had courage
B.had a big heart
C.believed in lord
D.died of heart attacks
50.From the passage we can infer that Susie May Isaacs wasA.
A.humorous
B.ridiculous
C.serious
D.stubborn.
分析 本文主要講述了我美麗的祖母蘇茜頑強樂觀的生活的故事,她告訴了我們要不斷地去愛,讓生活充滿歡笑和勇氣.
解答 47.C細節(jié)理解題,由第二段During the weeks she was in ICU( 加護病房),the hospital did not allow children to visit.可知蘇茜感到沮喪是因為醫(yī)院不讓她的孩子們看她,故選C.
48.B細節(jié)理解題,由第三段During her last month she signed all the bibles and gave them to us filled with clippings and hand written poems.可知蘇茜在死前簽完了所有的圣經(jīng),這是我們非常驚訝,故選B.
49.D細節(jié)理解題,由第四段She had a massive heart attack on Thursday afternoon.She endured eight heart attacks between then and Sunday morning at six when she went on to meet her Lord.可知蘇茜是死于心臟病發(fā)作,故選D.
50.A理解推斷題,由最后一段The constant love,laughter and courage I saw from Ma is what I remember most from a woman have met sufferings with a smile on her face and her head held high.可知蘇茜帶給我們很多歡樂,因此能推斷出她是幽默的,故選A.
點評 考點:本文考查學(xué)生的記敘類閱讀的水平,需要學(xué)生認(rèn)真閱讀原文,仔細查找文中細節(jié),對文章脈絡(luò)有整體的了解,能根據(jù)文章進行合理推斷.